ARENA CINEPLEX | RODA CINEPLEX | MOBIL3DCINEMA
“Cinema is a matter of what's in the frame and what's out”
― Martin Scorsese
CONTACT INFO

7.11. PREMIJERNO U NOVOM SADU FILM ONO ŠTO NAS NE UBIJE

Ekranizacija bestselera Ono što nas ne ubije stiže 7. novembra u Arenu Cineplex.

U filmu ONO ŠTO NAS NE UBIJE pratimo život glavne junakinje Lizbet Salander koja spašava žene od nasilnih muškaraca i ispravlja nepravdu. Odrasla u teškim okolnostima još kao devojčica bila je hrabra i samostalna. Kroz razvoj radnje filma na momente pomišljamo da je u svojim spasilačkim misijama zaboravila da spase najbitniju osobu, svoju sestru, ali stvari nisu onakve kako izgledaju na prvi pogled.

U otkrivanju istine pomaže joj novinar Mikael Blomkvist. Međutim, oboje vrlo brzo upadnu u mrežu špijuna, sajber-kriminalaca i korumpiranih vladinih službenika. Strah, napetost i nove pretnje s kojima se svakodnevno suočavaju će ih primorati na opasnu igru. Lizbet Salander je snažna žena, koja nailazi na mnogo prepreka, na trenutke nam se čini da gubi, ali uvek nastavlja dalje ka ostvarenju svojih ispravnih ciljeva. Film sadrži veliki broj akcionih scena, automobilskih trka i nesreća.

 

U filmskoj verziji kultni lik Lizbet Salander tumači Kler Foj, a u filmu se pojavljuje i bosanska glumica Andreja Pejić, javnosti poznata kao najpoznatiji svetski transeksualni model. Dejvid Finčer, reditelj prvog filmskog naslova, ovaj put je preuzeo ulogu izvršnog producenta, a režiju je potpisao Fed Alvarez koji je ovoga puta okupio švedsku filmsku ekipu.

 

Film je ekranizacija četvrte knjige, koja je nastavak Milenijum serijala (Muškarci koji mrze žene, Devojčica koja se igrala vatrom i Kule od karata). Poslednja filmska ekranizacija koja je ostvarila uspeh kako kod publike tako i kod kritike bio je film Muškarci koji mrze žene iz 2011. godine.

 

Knjiga ONO ŠTO NAS NE UBIJE u Americi je ostvarila status bestselera. Kod nas je dostupna za čitaoce na ovogodišnjem sajmu knjiga u okviru izdavačke kuće “Čarobna knjiga”, a ilustracija za korice inspirisana je istoimenim filmom.



comments powered by Disqus

DANAS NA REPERTOARU 28.03.2024.

Godzila x Kong: Novo carstvo 2D

VAU VAU ZVEZDA 2 (sinhronizovano)

ZA DANAS TOLIKO

UKUS LJUBAVI

Godzila x Kong: Novo carstvo 3D

ARTUR KRALJ

Baba Jaga (sinhronizovano)

48 SATI I 1 MINUT

AMELIJINA DECA

Kung Fu Panda 4 3D (sinhronizovano)

ŠKOLA MAGIČNIH ŽIVOTINJA 2(sinhro.)

Dina:Drugi deo

Kung Fu Panda 4 (sinhronizovano)

RUSKI KONZUL

JORGOVANI

KUCE U OPERI (sinhronizovano)

LESI: NOVA AVANTURA (sinhronizovano)

NEDELJA

Preuzmi aplikaciju

Arena cineplex brzi repertorar